İçeriğe geç

Burdur Kaç Köy Var

Burdur’un kaç tane köyü vardır?

İlde 15 belediye, 193 köy ve 127 ilçe bulunmaktadır.

Burdur ilçeleri kaç tane?

İlçeler. 6887 kilometrekare yüzölçümüne sahip olan Burdur ilinin 2010 TÜİK verilerine göre merkez ilçe dahil 11 ilçesi, 19 beldesi ve 182 köyü bulunmaktadır. Bu ilçeler alfabetik olarak şöyledir: Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova.

Burdur’un eski adı nedir?

Bizans döneminde bölgeye Polydorion adı verilmiştir. Burdur isminin nereden geldiğine dair çeşitli rivayetler vardır. Türkmen aşiretlerinden biri olan Kınalı aşiretinin üyeleri, Burdur Gölü çevresinin güzelliğine şaşırarak “Cennet burada” demişler ve bu söz zamanla kısaltılarak halk arasında Burdur olarak yerleşmiştir.

Burdur hangi ilden ayrıldı?

Bu bağlamda ödenen vergiler arttı. 1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya vilayetinden ayrılarak Konya vilayetinin Isparta valiliğine bağlandı. Bu bağımlılık 1850’ye kadar sürdü.

Burdur neyi meşhur?

Bu doğa harikası şehri keşfetmek istiyorsanız Burdur Şiş, Testi Kebabı, Kabak Tatlısı, Ceviz Ezmesi, Burdur Pudingi, Kömbe, Myrdumek Aşı ve Peynirli Pide’yi denemenizi öneririz.

Yeşilova’nın kaç köyü var?

1936 yılında Acıpayam ilçesine (GARBIKARAAGAÇ – ASIKARAAGAÇ) bağlı iken ilçe olarak örgütlenen Yeşilova’nın halen 36 köyü ve 2 beldesi bulunmaktadır. 1988 yılında Karamanlı bucağının ilçe olmasıyla Mürseller ve Bademli köyleri Karamanlı ilçesine bağlanmıştır.

Burdur’un en büyük ilçesi hangisidir?

Bucak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Sia, Kremna, Milyas, Kodrula ve Komama antik kent kalıntıları, Susuz Kervansarayı ve İncirhan Kervansarayı günümüze kadar ulaşmış tarihi eserlerden bazılarıdır. Bucak, Antalya yolu üzerinde yer almakta olup Burdur’un en büyük ilçesidir. Güncel nüfusu 66156’dır.

Burdur Isparta’dan ne zaman ayrıldı?

1920 yılında bağımsız sancak olan Burdur, Cumhuriyet’in ilanından sonra 1923 yılında il olmuştur.

Burdur yörük mü?

Burdur. Geygel Yörükleri Karaçallı köyüne de yerleşmişlerdir. -Karakoyunlular: Kızılkaya köylerinden, Kestel Dağları çevresinden, Kemer Elmacık köylerine kadar perakende göçebeleridir. Yakın zamana kadar göçebeydiler. Bu göçebeler Kapaklı köyünü kuranlardır.

Burdur bucak hangi boydan?

Bucak ilçe merkezi üç dağın arasında kurulmuştur. Yerleşimin bir kısmı ilmen bitkileriyle kaplı olduğundan; ilçe halk arasında “İlmeli Bucak” olarak bilinirdi. Bu bölgeye yerleşen halk Oğuz boyuna mensup olduğundan, “Oğuzhan Köyü” olarak da anılırdı.

Burdur nereye bağlıydı?

Burdur, 1839 yılında Gülhane Devleti’nin kurulmasından sonra kurulan sivil teşkilatla Kütahya Vilayeti’nden alınarak Isparta Kaymakamlığı’na bağlanmıştır. 1872 yılında sancak statüsüne yükseltilerek 1920-1924 yılları arasında Konya Vilayeti Mutasarrıflığı olarak yönetilmiştir.

Burdur iklimi nasıl?

Burdur ilinde kışları sert, yazları ise kurak ve sıcak geçen karasal iklim hakimdir.

Burdur’da ne madeni var?

Son yıllarda mermer ve doğal taş sektöründe büyük sıçrama yapan Burdur, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) verilerine göre yaklaşık 40 milyon ton mermer rezervine sahip. Burdur Bej mermeriyle dünya markası olan Burdur, yılda yaklaşık 3 milyon 200 bin ton mermer üretiyor.

Burdur’da ne yetişir?

2.8.1.1. Tarla Bitkileri Üretimi: Ürün TürüAlan (Da)Gayri Safi Ürün (TL/yıl)Buğday (Verim/yeşil ot)3,9734,231,480Gül, yağ3,62542,746,000Lavanta3,3232,079,600Fasulye, kuru3,0297,928.

Bucak eskiden nereye bağlıydı?

Tarihçe. Bucak, 1926 yılında Burdur İline ilçe olarak dahil edildi ve aynı yıl belediye teşkilatı kuruldu. Bucak ilçesinin eski adı Oğuzhan’dı. Ancak Cumhuriyet dönemindeki siyasi düzenleme nedeniyle 30 Mayıs değiştirildi.

Burdur Aziziye Köyü hangi ilçeye bağlıdır?

Aziziye, Burdur ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Burdur hangi yore?

Burdur ili, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesiminde ve Akdeniz Bölgesi ile Ege ve İç Anadolu Bölgesi arasındaki geçiş alanında, Göller Bölgesi olarak adlandırılan bölgede, 29°-24′ ve 30°-53′ doğu boylamları ile 36°-53′ ve 37º-50′ kuzey enlemleri arasında yer almaktadır.

Burdur Dirmil’in nüfusu kaç?

Dirmil 1990 yılında ilçeye dönüştürülerek Altınyayla ismiyle anılmıştır. Günümüzdeki nüfusu 5335’tir.

Gölhisar’ın nüfusu kaç?

İlçe belediyesi 1953 yılında kurulmuş olup 10 ilçeden oluşmaktadır. 2023 adrese dayalı nüfus sayımına göre ilçenin toplam nüfusu 23.626 kişi olup, bunların 16.806’sı ilçe merkezi 6. ilçede yaşamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kuzeyşehir Escort