İçeriğe geç

Fiyasko Ne Demek Tdk

Argoda fiyasko ne demek?

İtalyanca kökenli olan bu kelime Türkçeye de girmiş ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Fiasco, bir girişimin, bir girişimin, bir olayın veya bir durumun başarısızlığı anlamına gelir.

Epik fiyasko ne demek?

Kurul tam bir “fiyasko” muydu? İnsanlar başarısız olduğunda, genellikle kolayca önlenebilir bir hata yüzünden, internet buna “epik başarısızlık” diyor. İnsanlar başarısız olduğunda, genellikle kolayca önlenebilir bir hata yüzünden, internet buna “epik başarısızlık” diyor.

Fiyaskodur nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: Fiasco.

Palyaço ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre bu kelime; Seyirciyi güldüren ve eğlendiren, farklı görünüşlü ve son derece komik ve nüktedan bir yüz yapısına sahip oyuncu anlamına gelmektedir. İtalyanca kökenli bir kelimedir.

Fiyasko ne demek?

”Fiasco” ✨ İtalyancadan gelen ve tam anlamıyla sıradan bir şişe anlamına gelen fiasco kelimesinin ilginç bir tarihi var. Üretim aşamasında en ufak bir hata yaşansa bile Venedikli şişe işçileri bunu bir başarısızlık olarak değerlendirip şişeyi ayırıyor ve ellerinde potansiyel bir vazo yerine sıradan bir şişe bırakıyorlardı.

Argoda fiyaka ne demek?

Övünme, övünme, övünme, övünme.

Nüktedan olmak ne anlama gelir?

Nukte, Arapçada ince, zarif ve esprili kelimeler anlamına gelir.

İkonik ne demek?

“İkonik” kelimesi, tıpkı ikonlar gibi, belirli bir kavramı, kişiyi, nesneyi veya olayı temsil eden ve unutulmaz bir sembol haline gelen olguları tanımlar. Örneğin, “Mona Lisa” tablosu, sanat tarihinde bir dönüm noktasını temsil ettiği ve gizemli bir gülümsemeye sahip olduğu için ikonik bir sanat eseri olarak kabul edilir.

Epic ne anlama gelir?

Adı destansı, efsanevi. İsim: destansı biçimde şiir/hikaye vb., kahramanlık şiiri, kahramanlık şiiri. Adı destansı bir olay.

Hilkate nedir?

Dilimize Arapçadan giren Hilkat kelimesi, people kelimesinden türemiştir. “Yaratmak” kelimesi yoktan var etmek anlamına gelirken, Hilkat “yaratmak” anlamına gelir. Aynı kelime doğuştan gelen nitelikler için de kullanılır.

Sınsır ne demek?

İki komşu devletin topraklarını ayıran sınır ve çizgidir. Bir şeyin niceliksel ve niteliksel olarak yükselebileceği veya alçalabileceği en yüksek ve en alçak noktaya da sınır denir.

Faal durumda olmak nedir?

Active kelimesinin en genel anlamı active’dir. Çalışkan, çalışan veya işlev gören kelimeleri de active kelimesine karşılık gelir. Ayrıca, “to be active” ifadesi çalışkan olmak, etkili olmak, çalışmak anlamına gelir.

Türkçede soytarı ne demek?

Dilimize Farsçadan giren clown kelimesi “sa’teri” kökünden türemiştir. Sa’teri taklitçi, komik ve gülünç anlamına gelirken, clown taklit yoluyla izleyiciyi eğlendiren kişi anlamına gelir. Hükümdarları ve kralları güldürmek için komik hikayeler anlatan kişilere clown denir.

Palyaço mu Palyanço mu?

Türkçe Dil Kurumu’na göre palyaço kelimesi clown olarak yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesini clown olarak yazmak bir yazım hatası olarak değerlendirilebilir. Kelimenin doğru yazımı “clown” olmalıdır.

Palyaço insan ne demek?

Türk Dil Kurumu’nun tanımına göre palyaço; çeşitli kılıklara girerek, yüzü komik boyalı olarak seyirciyi güldüren ve eğlendiren oyuncudur; olarak ifade edilmektedir.

Fiyakalı insan ne demek?

Bu kelimeden türetilen protzig kelimesi gösterişli anlamına gelir. 20. yüzyılın ilk çeyreğinde literatüre giren bu kelime hem insanlar hem de nesneler için kullanılır.

Argoda ne anlama gelir?

Argo kavramı: Ana dilin içinde özel bir dil, genel bir kültürel dil ve ortak bir dil olan argo, Fransızca argodan dilimize yerleşmiştir. İngilizcede buna slang denir. Argo, kaba ve küfürlü, bozuk dil olarak anlaşılır, ancak küfürlü kelimelerden veya bozuk dilden (jargon) farklıdır.

Fırıldak argoda ne demek?

– Mecazi anlamda aldatma, düzen ve hileli hareketler. – Sürekli olarak sözünü değiştiren ve bozan kişi, mecazi anlamda insanlar için kullanılır.

Falso ne demek argo?

Yanlış kelimesi yanlış davranış anlamında kullanılan bir kelimedir. Ayrıca en çok kullanılan önemli kelimelerden biridir ve hata veya yanlış anlamına gelir. Spinning spor kanallarında çok sık kullanılan bir kelimedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kuzeyşehir Escort