İçeriğe geç

Kalandırlama Ne Demek

Kalenderleme işlemi nedir?

Takvimleme, selüloz bazlı tekstil ürünlerinin yüzeyini parlatmak ve yumuşatmak ve iplikler arasındaki boşlukları kapatmak için kullanılan bir tür apre işlemidir. Kumaş, sıcaklık ve basınç altında silindirler arasından geçirilir.

Sanforlama nedir?

Kumaş sanforizasyonu nedir? Sanforizasyon işlemi, %100 selüloz ve selülozik elyaflardan yapılmış kumaşlara uygulanan son işlemdir. Sanforizasyon işleminin amacı, kumaşın genişlik-uzunluk oranını sabitlemek, ona bir tutamak vermek ve kırışıklıkları gidererek ütülenebilir hale getirmektir.

Kalender makinesi ne işe yarar?

Birçok tekstil atölyesinde, kumaşa daha estetik bir görünüm kazandıran kalenderleme makineleri bulabilirsiniz. İplikler arasındaki boşlukları doldurmaya olanak tanır ve daha bütünsel bir görünüm verir. Kumaşın iki silindir arasından geçirilmesiyle parlak bir görünüm elde edilir.

Tekstilde gaze ne demek?

Giysilerdeki 0,5 cm ve 0,7 cm’lik dikişlere gazlı bez denir. Ayrıca, peek-a-boo olarak da ifade edilir. Peek-a-boo tekniği; elbise, etek ve gömlek gibi birçok giysi alanında süsleme amaçlı kullanılır. Bu teknikte, dikişlerin daha düzgün olmasını ve giysinin daha şık görünmesini sağlamak için üst dikiş kullanılır.

Kalender baskı nedir?

Takvim: Kağıt fabrikalarında kağıdı ütüleyip parlatmaya yarayan makine veya tesis.

Kalender kağıt nedir?

Takvimleme, kağıt standart boyutlarda kesilmeden önce kağıt yapım sürecinin son adımıdır. Kağıt takvimleme işlemiyle inceltildikten sonra, kağıt daha pürüzsüz ve parlak bir kağıt üretmek için ek bir takvim setinden (süper takvimler) geçer, buna süper takvimli kağıt veya SC kağıt denir.

Sanforizasyon nedir?

Sanforizasyon işlemi; Kumaşın özellikle çözgü yönünde kısaltılmasıyla, yıkama sonrası ürün haline gelen kumaşın çekme değeri düşürülür veya istenilen değere getirilir.

Sanforize edilmiştir ne demek?

Sanforizasyon, kumaşların yıkamadan kaynaklanan çekmesini azaltmak için kullanılan bir işlemdir.

Denye nedir?

Denye ne anlama geliyor? Teknik olarak, denye çorapları örmek için kullanılan ipliğin ağırlığını (yani kalınlığını) ifade eder (daha fazla bilgi edinmek isterseniz, 1 denye 9000 metre ipliğin gram cinsinden ağırlığını ifade eder). Genel olarak, denye azaldıkça ürünün şeffaf görünümü ve hassasiyeti artar.

Kalender ne iş yapar?

Kalender, 6 yılı aşkın süredir Antalya’da 2000 m2 kapalı alanda kendi markasıyla üretim yapmakta olup, aynı zamanda Kalender markasıyla da piyasada yer almaktadır. Kalender, 1985 yılından bu yana kendi üretim alanlarında kesme çiçek üretip, Avrupa ülkelerine ihracat yapmaktadır.

Ring makinesi ne işe yarar?

Lifler şerit formunda ring iplik makinesine beslenir. Büküm ve sarma işlemleri, silindir çekim sistemindeki bir gezgin ve halka yardımıyla gerçekleştirilir. Ring iplik makinesi esasen üç amaca hizmet eder: İstenilen iplik inceliğini elde etmek için beslenen fitili inceltmek.

Spiral makinesi ne işe yarar?

Spiral taşlama makinesi, iş parçalarının yüzeylerini döndürerek pürüzsüzleştirmek, şekillendirmek veya cilalamak için kullanılan endüstriyel bir cihazdır. Bu makineyi hangi endüstriler kullanır? Spiral taşlama makineleri, metal, ahşap, plastik ve tıbbi ekipman gibi çeşitli endüstrilerde yaygın olarak kullanılır.

Tekstilde punteriz ne demek?

Bartack dikişler, fermuarı, standart yıkamadan veya normal kullanımda beklenen zorlanmalardan 100 kat daha şiddetli olabilen endüstriyel yıkama koşullarında (enzim, taş veya ağartıcı) oluşabilecek hasarlardan korur.

Flamlı ne demek?

Hava jetinin türbülanslı bölgesinde, iplikler basınçlı hava akışının etkisi altında kıvrılır. Bu işlemle üretilen ipliklerin bazılarının kalınlıkları, genişletilmiş bir ipliği gösterir.

Lot ne demek tekstil?

Ton farkı, aynı rengin farklı zamanlarda kumaşlara uygulanmasıyla oluşan boyama tekniğinden kaynaklanır. Halk arasında Kazan farkı olarak bilinir.

Yumuşak plastik nasıl sertleşir?

Sıcak suya koyduğunuzda yumuşar ve soğuduğunda sertleşir. Her ısı uygulamasında tekrar yumuşar.7 Mayıs 2017Sıcak suya koyduğunuzda soğuduğunda yumuşar ve sertleşir. Her ısı uygulamasında tekrar yumuşar.

Plastiğe nasıl şekil verilir?

Plastikler, çeşitli yöntemler kullanılarak kalıpları ısıtıp presleyerek şekillendirilir. Bu amaçla otomatik plastik üretim tezgahları inşa edilmiştir. Plastik kalıplama üç ana yöntem kullanılarak yapılır. Bunlar enjeksiyon kalıplama, transfer kalıplama ve sıkma sıkıştırma (ekstrüzyon) işlemleridir.

Plastik üretim yöntemleri nelerdir?

Plastik üretim yöntemleri. Rotasyonel kalıplama (rotasyonel) ve soğuk presleme.

Üflemeli film ekstrüzyonu nedir?

Üflemeli film ekstrüzyon hattı, plastik filmlerin üretimi için özel olarak tasarlanmış bir üretim ekipmanıdır. Üflemeli film makinesini plastik filmler üretmek için kullanırken, plastik reçine peletleri eritilir ve dairesel bir kalıptan erimiş plastik bir tüpe ekstrüde edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kuzeyşehir Escort