İçeriğe geç

Süzek Tdk Ne Demek

Sündürmek TDK ne demek?

[1] Bir şeyi çekerek germek.

Süptil ne demek TDK?

Bu anlamlar bir bütün olarak ortaya çıkar. İncelikli kelimesi ince, hareketli ve yoğun olmayan anlamına gelir.

Süne ne demek TDK?

“Sünnet” insanın ruhudur. Ölüm sırasında “Sünnet” bedeni terk eder ve gömülene kadar ölenin evinde kalır.

Türkçede şapşik ne demek TDK?

“Gofy” kelimesi aptalca davranan birine söylenir.

Sümsürük ne demek?

Ülkemizde çok yaygın bir tür olan geyik dikeni (Crataegus monogyna), farklı yörelerde alıç, ekşi muşmula, fındık, alıç, sümsürük, balçalı gibi farklı isimlerle anılmaktadır.

Süheyl ne demek TDK?

SÜHEYL KELİMESİNİN ANLAMI Güney yarımkürede parlak yıldız anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla suheyil olarak yanlış yazılır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Sülfi ne anlama gelir?

Gıda katkı maddesi olarak kullanıldığında sülfitler; sodyum veya potasyum bisülfit, sodyum veya potasyum sülfit ve kükürt dioksit gibi isimlerle tanımlanır.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Yula ne demek TDK?

Yula – Türk ve Altay halk inançlarında ve şamanizminde rüya ruhu. Yola veya Çula (Çola) olarak da adlandırılır. İnsan ruhunun hareket eden kısmıdır. Ayrıca hayal gücü anlamına gelir.

Süflü ne demek TDK?

“Sufli” kelimesinin günlük hayatta sıkça karşılaşılan kelimelerden biri olduğu söylenebilir. Aşağı kelimesinin de aşağı, aşağılık, bayağı ve bayağı anlamına gelen bir kelime olduğu bilinmektedir.

Sükûn ne demek TDK?

Dinlenme, hareketsizlik veya hareketsizlik dinlenme kelimesiyle ifade edilir. Rahatlık ve huzur gibi anlamlarla da ele alındığı söylenebilir. Sessizlik kelimesiyle ilgili merak edilen detaylar. Genel olarak dinlenme kelimesi durma, sakinlik veya huzur anlamına gelir.

Şaperon ne demek TDK?

Şaperonlar, proteinlerin üç boyutlu katlanmasında rol oynayan eşlik eden proteinlerdir.

Sepmek ne demek TDK?

Geçişli f. (Eski Türkçe sep-mek “dağıtmak, dağıtmak”) E. T. Türk. ve topluluk önünde konuşma.

Argoda şapşal ne demek?

aptal, aptal ben. Aptal ben. Aptal ben. Aptal ben.

Sündürme nedir?

Çökelek sündürme yerel bir tariftir ve süzme peynirden yapılan bir sosla hazırlanır. Genellikle Çökelek peynirinin üzerine acı biber, tuz ve zeytinyağı gibi malzemelerden yapılan bir sos eklenir. İsteğe bağlı olarak sarımsak ve maydanoz gibi malzemeler eklenerek zenginleştirilebilir.

Sündürme hangi yöreye aittir?

2.Sündürme Sündürme adı verilen bu lezzet sadece Muğla’da değil Fethiye’de de oldukça popülerdir. Yöresel turpla hazırlanan ve yöre halkı arasında oldukça popüler olan Sündürme, turistler için bambaşka bir lezzettir.

Sündüzün anlamı ne?

Sündüz, güzel, çok güzel, parlak ve ışıltılı anlamına gelen bir isimdir. Sündüz, bir tür ipek kumaştır ve aynı zamanda altın işlemeli ipek anlamına gelir. Sündüz ayrıca cennet elbisesi olarak da adlandırılır.

Sükûn ne demek TDK?

Dinlenme, hareketsizlik veya hareketsizlik dinlenme kelimesiyle ifade edilir. Rahatlık ve huzur gibi anlamlarla da ele alındığı söylenebilir. Sessizlik kelimesiyle ilgili merak edilen detaylar. Genel olarak dinlenme kelimesi durma, sakinlik veya huzur anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kuzeyşehir Escort