İçeriğe geç

Alıcı Kargoyu Kabul Etmezse Ne Olur

Alıcı ödemeli kargo kabul edilmezse ne olur?

Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda kargonuz; teslimat şubesine ulaştığı tarihten itibaren 3 gün şubemizde bekletilir. Alıcı talep etmediği takdirde kargo 3 gün sonra göndericiye iade edilir.

Alıcı kargoyu onaylamazsa ne olur?

Alıcı ürünü onaylamazsa ne olur? Alıcı ürünü onaylamazsa veya iade talebinde bulunmazsa işlem 2 gün sonra otomatik olarak onaylanır ve ürün tutarı satıcıya aktarılır.

Satıcı iade kargoyu almazsa ne olur?

İade kargomu teslim almazsam ne olur? Mesafeli sözleşme kurallarına göre iade ettiğiniz ürünü geri almakla yükümlüsünüz. Bu şekilde ürün teslim almamaya devam ederseniz üyeliğiniz geçici olarak askıya alınabilir veya tamamen sonlandırılabilir.

Dolap alıcı kargoyu kabul etmezse ne olur?

Merhaba, ürün alıcıya teslim edilmezse iade kargo sürecine göre göndericiye iletilerek teslim edilecektir. Kargo firması ile gönderilen ürünlerde ek kargo ücreti alınmayacaktır.

Kargoyu almamak suç mu?

Son noktamızı hemen baştan belirtmemiz gerekirse: Kargoyu kabul etmemek suç değildir ve cezası yoktur. Teslim ettiğiniz kargoyu teslim almazsanız kargo göndericiye geri gönderilir. Tüketici olarak ürünü kabul etmeyi reddedip cayma hakkınızı kullanmakta özgürsünüz.

Alıcı ödemeli kargo evde bulamazsa ne olur?

Görevlimiz alıcının adresinde kimseyi bulamazsa, bir “Kargo Bildirim Notu” bırakacak ve gönderiyi şubeye iade edecektir. Bu durumda, gönderinin alıcı veya onun atadığı bir kişi tarafından 3 gün içinde ilgili şubeden alınması gerekmektedir.

İade kargo ücretini kim öder?

1 Ocak’tan itibaren tüketici, ürün ayıplı olmadığı sürece internetten yapılan alışverişlerde iade bedeli ödemek zorunda kalacak.

Dolapta alıcı onaylamazsa ne olur?

Alıcı kargo teslim edildikten sonra siparişi onaylamazsa sipariş bir gün sonra otomatik olarak onaylanır ve para satıcının hesabına aktarılır. Alıcının bu onay süresi içerisinde ihtiyacı varsa iade talebinde bulunması veya yaşadığı diğer sorunları Dolap ile paylaşması gerekmektedir.

Sahibinden alıcı ürünü onaylamazsa ne olur?

Satıcı iade edilen ürünü aldıktan sonra 48 saat içinde onaylamazsa, sistem tarafından otomatik olarak onaylanmış kabul edilir ve tutar bankaya bağlı olarak 1-5 iş günü içinde iade edilir. Satıcı özel bir kişi ise ürün bedeli iade edilir, hizmet bedeli iadeye dahil değildir.

Kargoyu almadım diye icra gelir mi?

Genel olarak internetten alışverişlerde, ürünü teslim almayan müşteriye, ürünü teslim almaması durumunda kargo ücretini kendisinin ödemesi gerektiği, aksi takdirde icra takibi başlatılacağı yönünde cevap verilebilir.

Kabul edilmeyen kargo ne olur?

Kargo şirketi belirli bir süre teslim edilmeyen kargoyu depolar. Kargo sahibi kargoyu belirli bir süre içerisinde teslim almazsa kargo şirketi kargoyu iade edebilir veya imha edebilir. Teslim alınmayan kargo genellikle 3 ila 15 gün depolanır.

Kargo geri giderse para iadesi olur mu?

Satıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına dair bildirimi aldığı tarihten itibaren 14 gün içinde, teslimat masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür. Satıcı, iadeyi tüketiciye herhangi bir maliyet veya yükümlülük getirmeden toptan yapmak zorundadır.

Dolapta iade kargo ücretini kim öder?

Kargo ücretinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceğini satıcı belirler. Satışa sunulan ürün alıcı olarak seçilse bile aşağıdaki durumlarda kargo ücreti satıcıya aittir.

Dolap ürünü kargoya vermezsem ne olur?

Not: 30 gün içerisinde kargoya verilmeyen ve alıcı tarafından iptal edilmeyen siparişler Dolap tarafından otomatik olarak iptal edilecek ve siparişin verildiği banka hesabına ücret iadesi süreci başlatılacaktır.

Dolap alıcı koruma ücreti iade edilir mi?

Dolap uygulaması üzerinden yapacağınız alışverişlerde Alıcı Koruma hizmeti kapsamında astronomik indirimler uygulanıyor. 250 TL’lik alışverişe 100 TL.

Kabul edilmeyen kargo ne olur?

Kargo şirketi belirli bir süre teslim edilmeyen kargoyu depolar. Kargo sahibi kargoyu belirli bir süre içerisinde teslim almazsa kargo şirketi kargoyu iade edebilir veya imha edebilir. Teslim alınmayan kargo genellikle 3 ila 15 gün depolanır.

Kapıda ödemeli sipariş alınmazsa ne olur?

Sipariş 3 gün içerisinde teslim edilmezse sipariş şirkete iade edilecektir. Bu durumda kullanıcı tekrar sipariş vermek zorunda kalacaktır.

PTT karşı ödemeli kargo alınmazsa ne olur?

Gönderimi kaç gün içinde teslim almalıyım? Cevap: Gönderinizi Kargomat’a teslim ettikten sonra 3 gün içinde teslim almanız gerekir. 3 gün içinde teslim edilmeyen kargonuz göndericiye iade edilecektir.

Alıcı ödemeli kargoyu kim öder?

Kargo ücretinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceğini satıcı belirler. Satışa sunulan ürün alıcı olarak seçilse bile aşağıdaki durumlarda kargo ücreti satıcıya aittir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir