Bingöl’ün en büyük ilçesi hangisidir?
Nüfusu en fazla olan ilçeler Merkez, Genç, Solhan ve Karlıova’dır. Nüfusu en az olan ilçe ise Yayladere’dir. Yüzölçümü en büyük olan ilçe Merkez, en küçük olan ise Kiğı’dır.
Bingöl’ün en büyük köyü neresi?
Bingöl Son Dakika | Nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye’nin en büyük köyü ünvanını elinde bulunduran Bingöl’ün merkezindeki Çavuşlar köyünden kareler… #bingölsonhaber #bingöl | Instagram.
Bingöl’ün kaç tane ilçesi vardır?
Bingöl ili 41°-20° ile 39°-56° doğu boylamları ve 39°-31° ile 36°-28° kuzey enlemleri arasında yer almaktadır. İlin merkez dışında 7 ilçesi bulunmaktadır: Adaklı, Genç, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yayladere ve Yedisu.
Bingöl pahalı bir şehir mi?
Bingöl diğer şehirlere göre çok pahalı bir şehir değildir. Öğrenciler genellikle üniversitenin içindeki kafeteryada vakit geçirirler ve yemek ihtiyaçlarını kafeteryadan karşılarlar. Ayrıca şehir merkezinde öğrencilerin takıldığı popüler kafeler de bulunmaktadır.
Bingöl’ün eski ismi nedir?
İlin eski adı Anadolu halk ağızlarında “ÇEVLİK”tir; dere kenarında bağ-bahçe yeri anlamına gelir. Aslında Bingöl’ün eski yerleşim alanı olan Çevlik; Çapakçur Nehri kıyısında bağ ve bahçelerle dolu yeşil bir ovada kurulmuş olup ismine uygundur.
Bingöl Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?
DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞEHRİ HANGİSİDİR? Yapay zeka Bingöl’ün en kalabalık şehrini hesapladı. 2022 yılı sonunda Bingöl’ün nüfusu 282.556’dır. Bu nüfus sayısıyla Bingöl, Türkiye’nin 68. büyük şehridir.
Bingöl hangi şehirden ayrıldı?
Cumhuriyetin ilanından sonra Bingöl, 1926 yılında Elazığ, 1929 yılında Muş illerine bağlanmış, 1936 yılında ise il olmuştur.
Bingöl gelişmiş mi?
SEGE verilerinde Bingöl ilinin de yer aldığı altıncı düzey gelişmiş iller Tablo 7’de listelenmiştir. Kalkınma Bakanlığı’nın 2017 yılında hazırladığı SEGE 2017’ye göre Bingöl, altıncı düzey gelişmiş iller arasında yer almaktadır.
Türkiye’nin en büyük köyü hangi ildedir?
Karabük. Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre Bostanbükü, 6.000 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık köyüydü.
Karlıova nerenin ilçesidir?
Karlıova Bingöl iline bağlı bir ilçedir.
Bingöl nüfusu ne kadar 2024?
Bingöl ilinin nüfusu 2024 yılı itibarıyla 285.655 kişidir. Bu nüfusun 144.014’ü erkek, 141’i ise nüfustan oluşmaktadır.
Bingöl’de kaç göl var?
Bu göllerin en önemlileri şunlardır: Gölbahri, Kerkis Gölü, Zırlır Gölü, Sar Gölü, Kuş Gölü, Harem Gölü, Er Gölü, Kıllı Gölü, Manastır Gölü, Belli Gölü, Karlı Göl, Çili Gölü ve İçme Gölü. İlkbaharın gelmesiyle birlikte havalar ısınmaya başlasa da çevredeki dağların yüksekliği nedeniyle dağlık bölgelerde nispeten soğuk olur.
Bingöl neyi ile ünlü?
Bingöl, yemek kültürü açısından ülkemizin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Bingöl’ün kızarmış eti, dut pekmezi, balı ve cevizinin ünü ülke dışına da yayılmıştır. Bingöl’ün diğer en ünlü yerel yemekleri arasında emmenagog, ayran çorbası, mastuva, sorina pel, tutmaç çorbası ve keldoş yer almaktadır.
Bingöl’ün geçim kaynağı nedir?
Bingöl’ün ekonomisi hayvancılık, tarım ve ormancılığa dayanmaktadır. Bu sektörlerde çalışanlar nüfusun çoğunluğunu oluşturmaktadır. Üretim ve inşaat sektörlerinde çalışanlar çalışan nüfusun %3’ünü oluşturmaktadır.
Bingöl kaç günde gezilir?
Genel olarak 2-3 günlük bir gezi planı tüm şehri gezmenize ve tüm aktivitelerden yararlanmanıza olanak tanır. Daha fazla eğlenmek istiyorsanız tatil planınıza şehrin festivallerinin tarihlerini de dahil edebilirsiniz.
Bingöl nüfusu kaç 2024?
Bingöl ilinin nüfusu 2024 yılı itibarıyla 285.655 kişidir. Bu nüfusun 144.014’ü erkek, 141’i ise nüfustan oluşmaktadır.
Bingöl’de kaç tane üniversite var?
Bingöl Üniversitesi 2007 yılında kurulmuştur. Üniversite 10 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ve 24 araştırma ve uygulama merkezi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Daha önce Fırat Üniversitesi bünyesinde ilde yükseköğretim kurumları bulunmaktaydı.
Bingöl Yayladere’nin nüfusu ne kadar?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre, Haziran ayı sonu itibarıyla ilçenin toplam nüfusu 2.087 kişidir. Bu nüfusun 1.
Bingöl’de kaç tane mahalle var?
Merkez, Adaklı, Genç, Karlıova, Kiğı, Solhan, Yayladere, Yedisu olmak üzere; • 8 ilçe • 3 il (Ilıcalar, Sancak, Arakonak) • 325 köy ve 818 mezra • 69 ilçe.