Tahribat ne anlama gelir?
“Tahribat” kelimesi Arapça kökenli olmasına rağmen dilimize tahri, ba, tı kelimelerinden türeyerek girmiştir. Tahribat kelimesi tam anlamıyla “yıkmak” ve “yıkmak” anlamına gelir.
Tahribat kelimesi ne anlama gelir?
Bu kelimenin anlamı yıkmak ve yok etmektir. Birçok kaynakta bu anlamda kullanılmıştır. Tahrip kelimesi Arapça tahri, ba, tı kelimelerinden türemiştir. Dilimize de zarar vermiştir.
Tahribat ne demek hukuk?
Organize et, şekillendir, organize et, organlara ayır.
Tahribe ne demek TDK?
Arapçadan dilimize geçen “harap” sözcüğünden türemiştir. Sözcüğün sözlük anlamı “bir yere veya bir şeye zarar vermek”tir. Sözcüğün çoğul hali yıkım olarak yazılır. Metaforik olarak yıkım, duyguları incitmek ve düzeni bozmak anlamına gelir.
Tahrifat ne anlama gelir?
[1] (‘) Bir şeyin aslını bozmak veya değiştirmek.
Tasadduk ne demek ne anlama gelir?
(Din) Sadaka vermek. Allah rızası için fakirlere ve muhtaçlara para veya ihtiyaç duyulan bir şeyi vermek. Gerçekleşmesi, sadık ve gerçek olarak ortaya çıkması.
Dil tahribatı ne demek?
Afazi, felç veya kafa travması sonrasında aniden ortaya çıkan, beynin dil ifadesini ve anlamayı kontrol eden bölümünün hasar görmesi sonucu oluşan bir dil bozukluğudur.
Çevre tahribatı ne demek?
Ekolojik yıkım; Ormanların yok edilmesi, kirlilik, habitat kaybı ve iklim değişikliği gibi çevre üzerinde birçok olumsuz etkiye neden olur. Bu yıkıcı faaliyetler ekosistemlerin hassas dengesini bozarken; sayısız bitki ve hayvan türünün hayatta kalmasını tehlikeye atar.
Tahrifat nasıl yazılır?
Telaffuz edilirken “i” harfi uzatılarak telaffuz edilir (TDK Sözlüğü). Sahtecilik kelimesi de Arapça kökenli bir kelimedir (taḥrīfāt). Bir şeyin aslını değiştirmek veya bozmak anlamına gelir. “i” harfi, “tahribat” kelimesinde olduğu gibi uzatılarak okunur.
Mukavele ne demek TDK?
Anlamı: “Sözleşme” iki veya daha fazla taraf arasındaki resmi bir anlaşma veya düzenlemeyi ifade eden bir terimdir. Bir sözleşme, genellikle yazılı olarak, taraflar arasındaki belirli hak ve yükümlülükleri belirleyen bir anlaşmadır.
Taayyün ne demek hukuk?
Taayyün: Belli olmak, ortaya çıkmak.
Tevdi olmak ne demek?
Ağırlaştırma, ağırlaştırma, ağırlaştırma ve bir suçun cezasının belirli sebeplerle nakledilmesi. Bunun sebeplerine teşmil sebepleri de denir.
🤞 ne anlama gelir?
👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.
Takriz ne demek TDK?
“Bir eser hakkında yazılmış ve eserin başına konulmuş övgü. Takrîz, manzum veya nesir olarak yazılabilir; bir eserin başında birden fazla feragatname bulunabilir. (…)15 Şubat 2019
Tesrih ne demek Osmanlıca?
Sözlükte “kesmek, kesmek, bölmek” anlamlarına gelen teşrîh, “açmak, açıklamak” anlamına gelen şerh kökünden türemiş olup tıpta “cesedin açılarak muayene edilmesi, otopsi” anlamına gelir; ilmü’t-teşrîh ise anatomi bilimidir.
Tasvib ne anlama gelir?
Arapçadan dilimize geçen Tasvip kelimesi, Savab kökünden türemiştir. Savab “doğru”, “uygun”, “münasip” anlamına gelirken, “Tasvip” bir eylemin veya durumun onaylanması anlamına gelir. Bir şeyin onaylanması için toplumun genel kurallarına, mantığa veya mevcut koşullara uyması gerekir.
Tarûmar ne?
Dilimize Farsçadan gelen Tarumar kelimesi “tarmar” kelimesinden türemiştir. Tarmar, karışık ve dağılmış anlamına gelirken, tarumar ise karıştırmak, dağıtmak ve bozmak anlamına gelir. Bu kelime mecazi olarak da kullanılır ve hayal kırıklığı ve üzüntü anlamına gelir.
Tahrifat nasıl yazılır?
Telaffuz edilirken “i” harfi uzatılarak telaffuz edilir (TDK Sözlüğü). Sahtecilik kelimesi de Arapça kökenli bir kelimedir (taḥrīfāt). Bir şeyin aslını değiştirmek veya bozmak anlamına gelir. “i” harfi, “tahribat” kelimesinde olduğu gibi uzatılarak okunur.
Tahammul ne demek TDK?
Hoşgörü, zor, olumsuz, kötü, güç vb. durumlara karşı gösterilen dayanıklılıktır. Hoşgörü, dayanma yeteneği olarak da açıklanır. TDK’nın sözlük anlamı nedir? Kelime anlamlarının ve Türkçenin doğru kullanımının en doğru kaynağı olan Türk Dil Kurumu, “dayanmak” kelimesini dayanıklılık, kaldırma, sebat olarak açıklar.